Afgelopen vrijdag zijn we thuisgekomen, nadat we sinds maandag bij Theo en Karin Karsmakers in hun vakantiehuis waren verbleven. Wil had zondag last van haar enkel gekregen en omdat ze er last van bleef houden zijn we gestopt en opgehaald door Theo en Karin.

En weer terug op Rotterdam

 

En door naar huis!

 

Hier nog de laatste updates:
26 juli
Bedankt voor de felicitaties gisteren.

Nog even over het warme eten van gisterenavond. Het was voor mij (Theo) een tractatie op m’n verjaardag: aardappelen met kaas, en daar heb ik van gesmuld.
Het blijkt ook hier een streekgerecht te zijn. Vanmorgen weer op tijd uit de veren, niet direct voor de lengte van de etappe maar meer voor de hitte. Het zou namelijk weer warm worden en moesten over een nogal kale vlakte. Bij het ontbijt was bijna iedereen al weg. Met andere woorden snel ontbijten, betalen en wegwezen. Zodoende stonden we al even na 8 uur buiten onder een straalblauwe hemel met geen enkel wolkje. Het was een mooie tocht op een hoogte boven de 1000 m. Grotendeels bestaande uit weilanden en graanvelden met af en toe een stukje bos, wat heerlijk was om even uit de zon te zijn. Als je zo door het landschap liep was het net of je op de Schotse hooglanden aan het lopen was. Het was daarom na het middaguur verschrikkelijk warm. Een ieder die je sprak had het erover. Rond de 32 graden en dat ook nog op die hoogte. We hoopten na ca. 22 km een slaapplaats aan te treffen, wat gelukkig ook zo was. Het zat alleen niet mee, ze waren om gezondheidsredenen vandaag gesloten.
Gelukkig een goede slaapplaats 4 km verderop gevonden in een herberg,waar ook onze Duitse medewandelaars even later binnen kwamen. Vanavond weer een heerlijke warme maaltijd op. Zaten met 11 personen aan de maaltijd. Waaronder onze Duitsers en een Frans en een Deens koppel. Toen we even na het eten buiten zaten waren er ook nog 2 Nederlandse meisjes binnengekomen die ook een aantal dagen deze route lopen. Montgros. 25,7 km.

27 juli
Gisteravond na het avondeten nog iets leuks beleefd:
Komt er een monnik langs (Kapucijn) die in de herberg om eten kwam vragen en kreeg. Waarbij hij stond te bidden.
Bij een praatje kwam naar voren dat hij al 4 jaar aan het lopen was door Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk zonder een cent op zal en slapen in een slaapzak in de buitenlucht. Volgens zijn zeggen liep hij 40 tot 50 km per dag.
Vanmorgen op tijd weer uit de veren voor een niet te lange etappe. Om 8 uur stonden we buiten onder een bewolkte hemel en had ook nog iets geregend afgelopen nacht. Het was wel lekker fris om te lopen. Het eerste uur liep het lekker over verharde paden. Toen bereikten wij de eerste plaats en konden we weer inslaan. Komen we bij een kleine supermarkt binnen en staan wat te overleggen, begint de vrouw achter de toonbank in haar moedertaal (Nederlands) te praten. Zij kwam oorspronkelijk uit de Bilt en was een fransman blijven hangen. De route was vandaag prachtig daar we boven de 1300 m hoogte kwamen en vele vergezichten hadden over de dalen. Dit was het hoogste punt op onze route tot aan de Pyreneeën.
In het laatste gedeelte zat nog een steile afdaling met veel grove en losse stenen. Het was weer echt een ezelpad. De temperatuur was vandaag heerlijk zo’n 26 graden en een lekkere wind. We waren vanmiddag ook weer eens lekker op tijd in de slaapplaats waar we direct naar de Tourist Office zijn gegaan en daar boven kon je intekenen in welke kamer je wilde slapen en dan opgeven en betalen. Vanavond weer eens zelf gekookt.
Slaapplaats St. Clecy d Aubrac in een Gite, 19,7 km.

 

28 juli

Vanmorgen op tijd opgestaan na een zwoele nacht ondanks dat het gisteravond en vannacht een beetje geregend en geonweerd heeft. Snel ontbijten, inpakken en wegwezen bij zulk weer. Het was lekker fris om te lopen. Eerst over een oude brug het dorp uit en direct een stevige beklimming. Voordeel was dat het over een geasfalteerde weg ging. De eerste 10 km ging over redelijk goede paden en wegen zodat we lekker konden lopen en kilometers konden maken. Zo kwamen we in een gehucht uit bestaande uit een paar huizen en boerderijen. Stond er op een hoek een boer met een stok en wees ons op een overkapping. Daaronder stond een tafel met een aantal stoelen en 2 banken. Op de tafel stonden 3 kannen met koffie, chocolade en jus d’orange.
Een beker koste een euro en daarbij lag nog een logboek waar bijna iedere passant daar iets in schreef. Het weer was de gehele morgen bewolkt en daardoor bleef de temperatuur goed om te lopen. Om 12 uur kwamen we de eerste plaats pas weer tegen en waar we goed gerust en geluncht hebben. We hadden na de goed gelopen deze morgen en hadden dus ook voldoende tijd over, want na deze pauze was er volgens het boekje nog maar 6 km te gaan.
Zodoende hebben we het laatste gedeelte rustig aan gedaan en bij binnenkomst in de plaats eerst weer naar de Tourist Office gelopen en gevraagd naar een slaapplaats. We werden doorverwezen naar een Gite Halte d’Jaques en daar slapen we nu. We slapen op een kamer met 5 slaapplaatsen en zijn maar samen.Er zouden nog 2 andere slapers komen maar die zien we niet. We zijn vanavond uit eten geweest omdat we geen zin hadden om te koken. Espalion, 23.7 km

 

Written on augustus 6th, 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Theo en Wil naar Santiago is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Theo en Wil naar Santiago

Reisverslag