1 Mei:

Ik was afgelopen nacht weer alleen en dat went echt wel. Vanmorgen op tijd eruit ondanks de korte wandeling die gepland stond. Ik heb zelf eten klaargemaakt bestaande uit en noedel maaltijd en nog wat brood met beleg. Betaling geregeld door geld in een envelop te doen en deze aan de deur te hangen. Gite was op de route, dus ik kon direct aan de gang.
De route was goed aangegeven en er waren niet te veel slechte paden ondanks dat het gisteren weer geregend had. Ik kon direct de jas uitlaten, zulk goed weer was het vandaag. Ik denk zelfs dat ik een beetje bruin geworden ben. Ik heb vandaag ook nog een paar flinke steile beklimmingen en afdalingen gehad.
Het ging zo goed dat ik rond de klok van 12 uur het plein van de kathedraal opkwam. Even rondgekeken en al snel kwam er een Belg naar me toe en die begon een praatje te maken. Daarna kwam er ook nog een Nederlands stel bij. Zij wezen mij erop dat er om 12.30 een zangdienst was. Deze heb ik dus bezocht. Heel mooi!
Hierna wat rondgelopen en een terrasje gepakt. Hier kwam er een ander Belgisch echtpaar bij me zitten en praten. Deze man heeft de tocht ook ondernomen maar was gestopt vanwege de eenzaamheid. Slaapplaats gekregen via het genootschap in een speciaal gebouw. Ik slaap nu op een kamer met een Belg, een Duitser en een Canadees. De Duitser is met de fiets, de rest loopt. Vandaag 17 km afgelegd.

Slaapplaats in Luc Sauvin

2 Mei:

Vanmorgen op tijd opgestaan na redelijk geslapen te hebben. Met zijn vieren op een kamer is toch weer anders dan alleen en misschien een beetje onrustig vanwege de terugreis naar Nederland. Eerst nog even een broodje gehaald bij de bakker en daarna naar de bushalte gelopen. Ik stond er op tijd, maar de bus kwam wat later opdagen. Ik maakte me een beetje druk daar de overstappen de gehele dag niet erg ruim waren.
Bij het eerste station komt er maar 4x per dag een trein voorbij. Met andere woorden: als je die ene mist loopt de rest alleen maar verder uit. Gelukkig was ik op tijd voor de trein naar Parijs Bercy. Daar met de metro en tram naar Parijs Noord (Gare du Nord). Toen een ticket gekocht voor de Thalys naar Brussel en verder met de normale trein via Roosendaal naar Breda. Vanaf Breda met de interliner naar Hank. Al met al best een aantal keren overstappen, maar goed te doen. Totale reisduur: 10½ uur.

Startplaats kruistochten in Vézelay

 

Basiliek van Vézelay

Written on mei 6th, 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

COMMENTS
    Pim en Mirjam commented

    Beste Theo, onder de indruk hoor! Al een geweldige prestatie geleverd! Wij waren dat ‘stel’ op het plein voor de baseliek in Vezalay die je wezen op de prachtige acapella zang van het middag gebed (12.30 uur) in het koor van de baselic door de monmiken en de nonnen van de naastgelegen abdij, het klonk zo mooi dat het leek alsof we al even in de hemel waren nietwaar! Jij vond het ook geweldig en was blij dit als een afsluiting te hebben mogen meemaken. Veel sterkte bij de voortzetting van je pelgrimage en vooral ook sterkte ook aan je vrouw Wil! Hartelijke groet: Pim en Mirjam.

    Beantwoorden
    10 mei 2012 at 21:28

Theo en Wil naar Santiago is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Theo en Wil naar Santiago

Reisverslag