Na een korte reis terug naar huis vanwege privéomstandigheden ben ik op 19 augustus weer vanuit Hank naar Lourdes vertrokken per trein.

Hieronder mijn verslag van de eerste dagen:

20 Augustus

Droog bewolkt weer, goed te lopen. Om half 10 de eerste stop voor een dubbele bak koffie en een stempel. Ter plaatse de weg richting Arudy gevraagd waar ik om 2 uur in de middag aankwam. Aldaar heb ik eerst lekker op een terras een cola op en daarna mijn slaapplaats oor de nacht geregeld. De pastoor heeft mij snel e.e.a. uitgelegd want hij moest direct weer weg. Daarom heb ik eerst maar gewassen en gedouched. Om half 8 samen met 2 Fransen (waarvan 1 pastoor) gegeten, samen de vaat gedaan en lekker op tijd gaan slapen. 26,7 km.

21 Augustus

Vanochtend om 10 uur verder gelopen via Mifaget met af en toe lekkere stukken door het bos. Het grootste deel waren het goede paden. Om half 1 een flinke rustpauze genomen richting St. Colonne. Daarna ben ik een half uur verkeerd gelopen. Ik had rechts in plaats van linksaf gemoeten, daardoor 2.5 km heen en terug moeten lopen. Vandaag was het erg warm met blauwe luchten, waardoor ik wat extra pauzes heb genomen. Onderweg heb ik gebeld voor een slaapplaats en gelukkig was er nog plaats. Tegen 5 uur was ik op plaats van bestemming. Ik moest wel zelf voor eten zorgen, dus toen maar een van mijn nodmaaltijden aangeslagen, en die smaakte eigenlijk nog wel goed. Ik heb de was nog laten doen en na 2 biertjes op het terras na bed gegaan. Ik was namelijk erg moe na 35 km. De was werd voor 3 euro gedaan voor me.

22 Augustus

Om half 7 opgestaan en om 7 uur ontbeten. Na de stempel om goed 8 uur aan de wandel. Ik ben via Bescat naar Buzu gelopen. Daar de 1e stop voor eten en dringen gedaan rond 10 uur. Daarna via Buziet naar Ogeu les Bains. Nergens was er iets open voor koffie of iets anders lekers. Gelukkig had ik vanochtend wel eerst langs de bakker geweest voor een stokbrood ham/kaas. De 2e stop was in Herrere daar heb ik op een boomstam geluncht samen met de 2 Fransen.

23 Augustus

Om  7 uur opgestaan, want we moesten om 8 uur het gebouw uit zijn. Na een karig ontbijt – wat stokbrood met jam en koffie – snel weer een bakker gezocht voor de lunch, want ik zou wellicht niets meer tegenkomen. De eerste uren ging het eigenlijk erg goed. Na anderhalf uur zag ik een vrouw bij een winkel staan en heb ik die gevraagd voor koffie. En jawel, even later kwamen ook de 2 Fransen aan en later nog 2 anderen. Om 11 uur werd het echt warm en rond de middag was het al 35 graden. Ik ben regelmatig gestopd om te rusten en te dringen. Gelukkig had ik water gevonden van jagers in het bos. Drinken durfde ik het niet, maar verfrissen dan weer wel. Om ca. 4 uur kwam ik aan op de plaats waar ik de code voor het slaapgebouw kon krijgen. Even later kwamen ook de 2 Fransen weer aanlopen. Na de was te hebben gedaan en me te hebben gedouched zijn we ’s svonds met 3-en uit eten geweest in een restaurant. Dit was natuurlijk erg gezellig maar zo werd het toch weer laat. 26,4 km.

 

Written on augustus 29th, 2016 , Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Theo en Wil naar Santiago is proudly powered by WordPress and the Theme Adventure by Eric Schwarz
Entries (RSS) and Comments (RSS).

Theo en Wil naar Santiago

Reisverslag